Geschiedenis van multimedia

austin-distel-tLZhFRLj6nY-unsplash (1)

Geschiedenis van multimedia

Multimedia is misschien een woord wat je niet gelijk herkent. Dat is ook niet erg. Eigenlijk weten niet heel veel mensen wat het inhoud. Met multimedia ga je daarom ook weer even terug in de tijd. Bij het horen van multimedia zouden de meeste mensen denken aan sociale media, Instagram, Facebook, Twitter en nog veel meer. Dit is ook begrijpelijk als je om je heen kijkt. Overal waar je komt ie je tegenwoordig wel mensen die foto’s zetten op Instagram met een locatie erbij. Maar hoe is het begonnen met multimedia?

Waarom zijn er zo veel manieren

Zoals ik net al had aangegeven wordt de term multimedia op verschillende manieren gebruikt. Zo heb je er een die voor computertoepassingen waarin verschillende soorten media platformen worden gebruikt. Doordat de term op zo veel verschillende manieren kan worden gebruikt heet iedereen er ook een ander beeld bij. Daarom is het niet raar als je niet weet wat het precies inhoudt. Als ze het hebben over multimedia voor computertoepassingen.

Het brede begrip van multimedia

Dit valt dus allemaal binnen multimedia. Multimedia is dus een heel erg breed begrip. De laatste term waar multimedia voor wordt gebruikt is de verzamelnaam voor visuele en auditieve opslag. Ook weergave en transmissie van informatie is hierbij een onderdeel. Dit kan dus een foto, film of bandopname zijn. Zoals je hoort heb je veel verschillende benamingen voor de term multimedia. Het is daarom niet gek dat mensen het op veel verschillende manieren uitleggen. Dit komt dan doordat hij een andere manier bedoelt. Multimedia is ook erg breed dus een erg interessant onderwerp. Veel mensen willen hier dus ook meer over weten en gaan zich hierin in verdiepen. Dit is namelijk iets wat veel gebruikt wordt door iedereen over de hele wereld. Erg interessant voor veel mensen dus.

MEER TE WETEN KOMEN

Websites & apps

dagelijks leven

toekomst